Kaolin Kili
SUN CLAY / KAOLİN KİLİ / SONNENSCHUTZ
- KAOLİN KİLİ yüzde yüz doğal olup hiçbir kimyasal madde içermez. İşlenmiş ürün değildir. (Kalsine edilmediğinden bembeyaz değildir ama içinde potas ve kükürt gibi organik madde içerdiğinden naturel renktedir.) Mikronize öğütülmüştür.
- Bütün bitki ve meyvelerde (Ceviz, zeytin, fındık,iğde, kayısı, badem, elma, armut, şeftali,portakal, limon, mandalina, antep fıstığı, üzüm , nar, erik, kiraz, domates, biber, marul, ayçiçeği, slajlık mısır, kavun, karpuz, çilek, patlıcan, fasulye, barbunya, bamya, soğan, sarımsak, buğday, arpa, çavdar) ;
- Güneş yanıklarını engeller.
- Bitki yaprağını ve meyvesini içeriğindeki Alkali (Potas K2O) ile besler. Bünyesindeki POTAS sebebiyle yaprak gübresi fonksiyonuna sahiptir.
- Bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini sağlar.
- Fotosentezi arttırır.
- Bitki yaprağını ve meyveyi zararlı böceklerden ( Zeytin sineği, kırmızı örümcek vb. ), bakterilerden korur.
- Çevre dostudur.
- Meyva ağaçlarında sıcaklar başlamadan önce (Mart Nisan aylarında) KAOLİN KİLİ uygulanmasına başlamak çok faydalıdır. Çünkü kaolin kili yaprağın, dalın, sebze ve meyvenin sağlıklı gelişmesini sağlayarak hastalıklara karşı direncini artırır.
- Donlardan korur. (2017 Mart ve Nisan aylarında pek çok müşterimiz ceviz, şeftali, bağ ve zeytin ağacında KAOLİN KİLİuygulamasını yaparak, donlardan zarar görülmesini engellemiştir.)
Kullanım şekli:
100 litre suya 3 Kg kaolin(kaolen) kili olacak şekilde suda iyice karıştırılarak eritilir. Karıştırma işlemi taral veya tulumbada değil önce ayrı bir kova da yapılmalıdır. Ayrı kovada yapılan karışım hemen tulumbaya veya tarala konulmalıdır.

Karıştırma şöyle olmalıdır:
Kovaya önce KAOLİN konup sonra su konulmamalı, tam tersine önce kova su ile doldurulmalı sonra yavaş yavaş kaolin konulmalı ve bir yandan da karıştırılmalıdır. Bu şekilde pıhtılaşmaya imkan verilmemiş olur.

